DESPRE

Aici veti gasi recomandari ale unor produse si servicii exclusiv in urma experientei mele cu acestea!

Imi place sa recomand

Despre mine – Dana – femeie, co-creatoare in toate aspectele vietii mele, cu responsabilitate, picioarele bine infipte in pamant, inima larg deschisa si un pic de messiness ?

Am inceput proiectul Sambure dintr-un impuls al inimii si al nevoii mele de a face ceva (fizic) cu mainile si, mai ales, din dorinta sufletului (pe atunci nu foarte constienta) de a aduce frumusete in viata mea si in vietile altor oameni, in casele lor, in spatiile lor.

Impreuna cu prietena mea Alexandra, am inceput sa ne jucam cu plantele, cu pamantul, cu formele si am creat primele kokedama. In traducere din limba japoneza, de unde vine si tehnica, kokedama inseamna bila de muschi, mai exact bulgare de pamant si muschi in care vietuieste o planta cu radacina. Am diversificat decorurile vegetale cu terarii (mici gradini sub sticla in care traiesc plante cu radacina) si tot felul de <tablouri> si forme, cu muschi, licheni si plante conservate. Apoi, am mers si mai departe, co-creand un spatiu-atelier-concept store in centrul Brasovului, in care am adunat oameni si vise, am gazduit evenimente si am inceput sa invatam oamenii sa isi foloseasca mainile si creativitatea si intuitia pentru a crea ei insisi propriile kokedama sau terarii.

Practic, suntem doua femei si mame, unite intr-un proiect comun, cu un scop comun: acela de a aduce natura verde, proaspata, cu miros de pamant, muschi si padure, in cat mai multe case, in cat mai multe spatii si la cat mai multi oameni. Chiar daca avem specilizari diferite in spate, de dinainte de Sambure – Alexandra este fotograf iar eu trainer si consultant in comunicare si relatii, tot ce am facut si invatat pana acum, ne-a adus in punctul in care avem energie, pasiune si cunoastere pentru a da mai departe din tainele plantelor.

Ceea ce a adus Sambure in viata mea, dincolo de relatii cu oameni noi, de cunoastere si dorinta de a ma specializa in arta decorurilor si decoratiunilor cu plante si flori, Sambure a deschis o lume de cunoastere si recunoastere a naturii, a Spiritului Mamei Pamant dincolo de continutul ezoteric al acestor cuvinte. Este o cunoastere a sufletului uman, a nevoilor lui si a modului in care este atat de necesar sa iesim din casele noastre, din blocurile noastre, din birouri, din credinte limitative si din frici pentru a imbratisa cu toata fiinta ceea ce are natura sa ne ofere, in cel mai simplu, frumos si imperfect mod – pe Ea insasi. De aceea imi doresc ca fiecare casa si fiecare birou, restaurant sau camera de hotel sa aiba viata frumoasa si imperfecta a naturii, sa aiba un fir invizibil care ne leaga pe fiecare cu naturalul – din ceea ce ne inconjoara si din noi insine. Stiu, de asemenea, cat de puternic terapeutic este lucrul cu mainile si – mai ales – lucrul cu mainile in pamant. De aceea, am creat spatiul pentru a primi oameni care vor sa inceapa aceasta conexiune cu natura si cu ei insisi si am creat si kit-uri (do it yourself cu kokedama si terarii) care, trimise acasa la ei, sa le faciliteze accesul la aceasta conexiune.

Să plantezi o grădină înseamnă să crezi în ziua de mâîne. (Audrey Hepburn)