DESPRE

In aceasta rubrica veti gasi informatii despre sanatatea orala.

Sigilarea dintilor

Sigilarea Dinților: Ce Este?

Sigilarea dinților este un procedeu stomatologic prin care se aplică o substanță pe unul sau mai mulți dinți, în scop preventiv. Sigiliul dentar va avea rolul de a proteja zona pe care o acoperă, suprafața dintelui nemaifiind expusă la bacterii care pot duce la apariția tartrului și la dezvoltarea cariilor dentare.

Sigilarea Dentară: Este Necesară?

Sigilarea dentară este o procedură care se impune în unele cazuri. Într-o lume ideală, prin simpla periere a dinților și folosirea atei dentare, ne-am putea bucura la nesfârșit de o dantură sănătoasă, iar cariile ar sta departe de noi. În realitate însă, igiena orală este departe de acest scenariu perfect. Unii pacienți continuă să se confrunte cu apariția cariilor în ciuda unei igiene orale lăudabile. Care este cauza? Ei bine, unii dinți, în principal molarii care se află în spate, sunt mai dificil de curățat cu peria de dinți sau cu ața dentară, deoarece accesul la aceștia este mai dificil. De asemenea, unii pacienți au șanțuri dentare mai adânci în molari, ceea ce încurajează acumularea de resturi de mâncare ce sunt greu de îndepărtat. Este doar o chestiune de timp până ce va apărea o carie care va avea nevoie de tratament.

Sigiliul Dentar: Cum Funcționează?

Sigiliul dentar oferă un efect similar cu cel al fluorului, ambele având rolul de a proteja suprafața dintelui. Sigiliile dentare protejează în principal șanțurile molarilor din spate. De aceea, este recomandat ca sigiliile dentare să fie aplicate cât mai devreme, deoarece așa se vor putea preveni cu adevărat cariile. Bineînțeles, vi se poate explica pe larg întreg procesul, la una dintre clinicile noastre.

Sigiliul Dentar: Cui I Se Poate Aplica?

Cine este candidatul ideal pentru aplicarea sigiliului dentar? Practic, orice persoană care are molarii sau premolarii sănătoși și neafectați de carii, ori neplombați.


Sigilarea Dinților La Copii: Este Sigură?

Absolut! Este normal ca părinții să fie îngrijorați în privința oricărui tratament medical urmează să primească un copil, și părinții sunt încurajați să pună întrebări și să nu creadă toate informațiile pe care le găsesc pe internet din surse nesigure.

Unii părinți s-au întrebat dacă există riscul ca după sigilare să se formeze carii dedesubt. Ei bine, acest scenariu este posibil doar în cazul în care procedeul nu s-a făcut corect. Adică, nu s-a aplicat pe un dinte perfect sănătos, sau dintele nu a fost tratat corect preaplicare. Tocmai de aceea, medicii profesioniști din cadrul clinicilor noastre insistă atât de mult pe pregătirea dintelui înainte de aplicarea substanței de sigilare. Mai mult, după sigilare, pacientul trebuie să se prezinte la control odată la 6 luni, astfel monitorizăm constant că nu există probleme.

În privința materialelor folosite, părinții trebuie să știe că acestea nu sunt toxice sau periculoase pentru copil. Acestea sunt total biocompatibile și nu pot face niciun rău corpului uman. Ba din contră, unele sigilii dentare eliberează fluor și după aplicare, o substanță care protejează în continuare dintele. În plus, deoarece bacteriile nu pot sedimenta pe sigiliu, se exclude posibilitatea apariției infecțiilor dentare.

Doare Aplicarea Sigiliului Dentar?

Nu! Procedura este complet nedureroasă și nu se impune folosirea substanțelor de anesteziere. Asta deoarece nu este un proces invaziv, deci nu are cum să afecteze în vreun fel receptorii senzitivi pentru durere.

Concluzie

Speram ca articolul nostru, in care am surprins doar ce este mai important sa aflati despre sigilarea dintilor la copii ,va va ajuta sa intelegeti ce inseamna  mai exact si sa puteti lua decizii intelepte in ceea ce priveste sanatatea orala a copiilor dumeavoastra. Va asteptam cu drag in clinica noastra pentru a ne cunoaste, daca nu am facut-o deja, si pentru a va convinge de calitatea serviciilor noastre.